Statistik på hjemmesiden

Statistik er en nødvendighed for en professionel hjemmeside. Så enkelt er det!

Statistikken er meget mere end en hit tæller nede i hjørnet af siden. Statistikken kan fortælle om hvor mange gæster der er til hjemmesiden, hvordan de har fundet den og hvordan de navigerer rundt. Ofte tilbyder dit hjemmeside hotel en statistik del, men det er ikke noget jeg har gode erfaringer med. Så er der forskellige løsninger der kan tilkøbes for en større eller mindre månedligt beløb.

Jeg benytter 2 forskellige udbydere, som stiller en gratis service til rådighed.

Woopra samler en masse data ind, og præsenterer det virkelig lækkert pakket ind. Jeg har brugt det siden det gik i beta test. Den kan nu benyttes i en gratis light version, og skulle man senere få behovet, så kan den meget let opgraderes.

Google er den anden udbyder med Google Analytics der er gratis at benytte. Den eneste grund til ikke at benytte Analytics er nok hvis man mener at Google laver rigeligt med data opsamling, og ikke behøver også at få alle detaljerne fra hjemmesiden med sammen med resten af de informationer de samler ind. Google leverer en god stabil service der er let at gå til, og som løbende udbygges.

Hvordan sættes statistik på hjemmesiden?

Rent praksis, så opretter man en konto hos en udbyder. Herefter tilføjes nogle linjer java kode som fås fra udbyderen. Den kode skal så tilføjes alle de sider der er på din hjemmeside. Hver gang en side så vises, samles der information op om besøget, som så samles sammen og kan ses når du logger ind på din konto.

Selv om du ikke umiddelbart har mener du har brug for statistik delen, så vil det senere være en guldgrubbe af information til at se hvor der skal laves ændringer, og om de har den ønskede effekt.

Selv benytter jeg mig af både Woopra og Analytics samtidig.

 

intro